Ovis kerti parti és a mindent megmentő gázpalack

Minden évben tartunk két kerti partit az oviban a gyerekekkel és a szülőkkel. Mindig nagy a banzáj ilyenkor, a lelkes apukák grilleznek és bográcsolnak, a gyerekek élvezik az ugrálóvárat és a bohócok műsorát, egy szóval tényleg mindig nagyon klassz móka. Az idén ősszel azonban majdnem kudarcba fulladt a főzés.

Úgy tudtuk ugyanis, hogy van gázpalack eladó a városban, akihez csak kiszaladunk és hozhatjuk is tőle a palackot, hiszen a kerti sütögetéshez ez elengedhetetlen, elvégre ennyi kisgyerek mellett nem lehet tüzet rakni. Hát ennél nagyobbat nem is tévedhettünk volna, ugyanis éppen zárva volt a hely, valamilyen kivételes oknál fogva. Ezért hát gyors keresgélésbe kezdtünk az interneten és mindannyiunk legnagyobb megnyugvására megtaláltuk a megoldást a gázpalack futár személyében. Volt még néhány óránk a mulatságig, szerencsére a kiszállítás is végbe ment ennyi idő alatt, és így még nekünk sem kellett cipekedni. Miután kifogy a palack, a töltését is vállalják, így a tavaszi összejövetelre is tudjuk ugyanezeket használni. Nagyon kedves volt a telefonos ügyintézőjük, rögtön visszahívott és arról is tájékoztatott, hogy van még nekik mindenféle argon meg acetilén meg ilyen-olyan palackjuk, de mondtam neki, hogy egy oviban mi óvónők nem fogunk elkezdeni hegeszteni, de azért köszönjük szépen, észben tartjuk. Jó, hogy jött ez a lehetőség, mert így legalább már otthonra is tudom honnan szerezzek eladó gázpalackot, ahonnan házhoz is hozzák és le van tudva minden gond.

Mindig mondom én, hogy mennyire szeretek az oviban dolgozni, mert mindig olyan jó ötleteket kapok a gyerekektől. Néha teljesen közvetlenül, néha meg persze sokkal inkább közvetetten, de mégis tőlük.