Egy nyelviskolának is kellhet egy napelem park

Engem nagyon érdekel mindenféle technológiai fejlesztés és újítás. Éppen ezért az ezzel kapcsolatos cikkeket mindig elolvasom. Különösen akkor, ha valamiféle fejlesztőjátékról van szó. Annak idején, amikor nagyon tanultam a német nyelvet én is használtam olyan számítógépes programot, ami játékosan fejlesztette a nyelvtudásom. Régen nagyon nehezen vettem rá magam a tanulásra, de ezzel a programmal, nem azt éreztem, hogy tanulok. Nagyon ösztönző volt, mert mindig ahhoz, hogy tudjak játszani, értenem kellett a feladatot. Szerencsére ma már az úgynevezett „gamification” egyre elterjedtebb. Bízom benne, hogy elérkezik majd az az idő, amikor az iskolákban is bevett módszer lesz.

Van egy barátnőm, aki nyelvtanár, a párja pedig programozó. Két évvel ezelőtt kitaláltak egy közös vállalkozást, ami ötvözni tudja kettőjük tudását. Nyitottak egy nyelviskolát, a párja pedig saját, egyedi játékos, fejlesztőprogramokat készített a nyelvtanuláshoz. Ezeket a programokat a csoportos órákon is használják, sőt tartanak kifejezetten olyan órákat is, amikor csak és kizárólag a programok segítségével tanulnak, de alkalmi kipróbálásra is van lehetőség bárki számára. Annyira népszerű lett, hogy jelenleg egy új programon dolgozik, hogy otthonra is megvehessék a nyelviskola tanulói. Persze ez egy nagy átfogó munka, hiszen előtte a barátnőmnek ki kell dolgoznia a tematikát, és megterveznie az egészet.

Ahogyan már említettem, egyre nagyobb az igény ezekre az órákra, ennél fogva, nagyon sokat használják a gépeket, ami egyre magasabb összegű villanyszámlákat eredményezett. Emiatt úgy döntöttek, hogy beruháznak pár napelemre. Ebben akaratomon kívül tudtam nekik segíteni, mert teljesen véletlenül találtam egy szuper szolgáltatót. Azonnal küldtem is nekik egy üzenetet:

Egyből fel is hívtak, hogy ezzel mit akarok mondani. Ez a pályázat, amit a napelemprojekt.hu oldalán találtam, egy 2019-ben indult,egészen 2020 szeptember 30.-ig tartó támogatási lehetőség, ami kisebb méretű vállalkozásokat céloz meg, egészen a középvállalkozásokig. Elképesztő összegű, pontosan 15.000.000.000 forint az az összeg, ami rendelkezésre áll, ebből pedig akár 10.000 napelemes projekt támogatására nyílik lehetőség.

Egy személy, pontosabban a feltételeknek megfelelő vállalat, maximum három millió forint vissza nem térítendő támogatást kaphat, ami valljuk be, azért nem kis összeg. Ez akár a teljes napelempark költségét is fedezheti. Természetesen a napelempark pályázatnak komoly feltételei vannak. Csak az alábbi előírásoknak megfelelve lehet pályázni:

  • mikro-, kis- és középvállalkozás megléte,
  • lennie kell legalább 1 fő bejelentett munkaerőnek az utóbbi egy évben,
  • kettős könyvelés vezetése,
  • és három lezárt üzleti év

A Pente Solar Kft., akiknél ezzel a pályázati lehetőséggel találkoztam, szükség és igény esetén segítséget nyújtanak a pályázat elkészítésében. Ehhez pedig nem kell mást tenni, mint a honlapjukon található ajánlatkérő űrlapot kitölteni, és elküldeni a részükre. Hiszen a megadott adatok alapján fogják tudni megtervezni és kiszámolni a szükséges napelempark méretét. Sikeres pályázat esetén pedig, természetesen ők lesznek a kivitelezők. Amivel szerintem csak nyerni lehet, hiszen a referenciáikat végignézve azt gondolom, hogy egy nagyon szakszerű és tapasztalt cégről van szó. Javasoltam a barátnőmnek, hogy feltétlenül őket válasszák, és rajtuk keresztül pályázzanak, hiszen hatalmas segítség az, hogy minden ezzel kapcsolatos dologban segítenek. Már pedig egy pályázat elnyerése szerintem, legalább 90%-ban a pályázati anyag minőségén múlik. Emiatt pedig mindenképpen érdemes olyanokat felkérni, akiknek ebben már van tapasztalatuk. Ráadásul így nem is kell majd azzal foglalkozniuk, hogy megkeressék a megfelelő szolgáltatót. Ezért a Pente Solar Kft.-vel két legyet üthetnek egy csapásra.

Természetesen ők is felkeresték a honlapot a döntés előtt, és nagyon hamar el is határozták magukat, és már fel is vették velük a kapcsolatot. Azt még megjegyezném, hogy a barátnőm annyira belelkesült, hogy már csinált is egy kis ládikát „napelem park pályázat 2019” felirattal, hogy majd minden pénzt, amit ezáltal megspórolhatnak, abba kerüljön.