Fejlesztő játékok és cirkon korona

Anyukám gyerekkoromban nagyon sokat vitt engem és az öcsémet egy olyan játszóházba, aminek az volt a különlegessége, hogy csak készségfejlesztő játékokkal játszottak a gyerekek. Nagyon szerettünk ide járni, mindig jól éreztük magunkat. Anyukám nemrég elmesélte, hogy nagyon sokszor a karácsonyi és szülinapi ajándékainkhoz innen merítettek ihletet, hiszen nagyon hasznosak voltak ezek a játékok. Azóta már felnőttünk, ezek a játékok pedig a padlásra kerültek. Édesanyám egytől egyik elrakta őket, mert azt mondta, hogy nem hajlandó kidobni ezeket a drága és hasznos játékokat, jók lesznek majd azok az unokáinak. Én is már várom a napot, amikor ezek újra napvilágot látnak, és a gyerekeimmel, illetve az öcsém gyerekeivel együtt játszva újra nosztalgiázhassunk a régi időkön.

Az egyik barátnőm gyerekének nemrég volt a születésnapja, így eszembe jutott, hogy elmenjek ebbe a játszóházba választani neki valami fejlesztő játékot. Ugyanis az a játszóház és egyben üzlet szerencsére még ma is működik. Ahogy odaértem, és nézelődtem a játékok között, akaratlanul is tanúja lettem két eladó beszélgetésének. Nem tehettem róla, de oda kellett figyelnem, hiszen engem is érintett a téma, ami a cirkon korona volt.

Az egyik hölgy azt mondta, hogy azért esett erre a megoldásra a választása, mert neki sajnos fémallergiája van. Mivel a cirkon korona nem tartalmaz fémet, így ez a hozzá hasonló személyeknek is jó lehetőség lehet. Valamint nem elhanyagolandó az a szempont sem, hogy esztétikailag is nagyon kielégítő! Hiszen közel azonos színt lehet vele elérni, mint amilyen a rendes, saját fogunk. Fémkorona esetében az ínyen megjelenhet egy szürke csík, ami igazából a fogpótlás fémvázának a széle. Ez valljuk be, nem túl szép. Én magam sem örülnék neki, hogyha szürkére színeződne el a fogínyem. Így magamban a fémkorona lehetőségét teljesen el is vetettem. Gyakran ez a fémes szín akkor jelenik meg, ha a fogíny valamilyen szinten visszahúzódott, ez pedig bizony fogínygyulladást jelent. Erről beszélt az eladó hölgy is, hogy fémallergia lépett fel nála.

Cirkon korona esetében ilyen azért sem fordulhat elő, mert a korona fogínyarát. Hogy mit is jelent ez? Olyan természetes hatást kelt, hogy az íny képes ránőni a koronára úgy, mint a saját fogaink esetében. Ez a megoldás máris sokkal vonzóbb lett számomra, hiszen mi lehet a fémkoronában, ha az íny képes visszahúzódni? Mivel az élet minden területén igyekszem minél természetesebb megoldásokat választani, így számomra nem kérdés, mint ne válasszak.

Egy másik fontos szempont, hogy a cirkon korona tartós, bizonyítottan ellenáll igen sokfajta hatásnak. Árban ugyan kevésbé jó, mint a hagyományos fémkorona, de ha összesítve megnézzük mindkettő esetben az érveke és az ellenérveket, azt hiszem, nem kérdés, hogy melyik irányba billen a mérleg nyelve.

Megvettem a fejlesztő játékot is, és rengeteg információt tudtam meg a cirkon koronáról is. Ez utóbbinak kifejezetten örültem, mert épp korona felhelyezés előtt álltam, és így igencsak megkönnyítették a dolgom választás tekintetében. Így utólag, túl a cirkon korona felhelyezésen azt mondhatom, hogy mindenképp megéri inkább ezt a lehetőséget választani. Lehet, hogy kicsit drágább, de az eredmény mindenben kárpótol, ezt garantálni tudom. A bátorításomra anyukám is lecserélte a fémkoronáját cirkon koronára, és ő is maximálisan meg van vele elégedve, és élvezi, hogy esztétikailag is kielégítőbb, mint a fém.