A füstölő, mint csodaszer

A mostani vírushelyzet mindenkit nagyon megviselt, pedagógus barátnőm is egyszerre próbált napról napra helytállni az online oktatásban és közben a saját gyerekeire vigyázni otthon. Hiába segítettek be valamelyest a lelkes nagymamák is, a végére teljesen kikészült. Sírva hívott fel, hogy adjak neki valami jó tanácsot, mit használhatna gyorssegélyként, hogy kicsit rendbe szedje zilált idegeit, mert már aludni sem tud és türelmetlennek, stresszesnek érzi magát? Mivel én lelkes füstölő rajongó vagyok, most is ez volt az első gondolatom. A beszélgetés végén gyorsan át is küldtem neki a kedvenc webshopom elérhetőségét: https://www.nepalitermekek.com/collections/fustolok

Szeretem a nepalitermekek.com füstölőit, mert a legtöbbjük kizárólag himalájai gyógynövényekből készült, mesterséges anyagokat nem tartalmaz és jó minőségű, hosszan égő. Azt javasoltam neki, hogy válassza elsőre a Zöld Tara füstölőt, amely tisztítja, frissíti és megnyugtatja környezetét, megóv a félelmektől és segít kívánságaink valóra váltásában. Kapva kapott az ötleten és megígérte, hamarosan beszámol arról, hogyan vált be az ötletem.

A beszélgetés során eszembe jutott, hogy nekem is kiürülőben van már az otthoni füstölő készletem, így én is felmentem a https://www.nepalitermekek.com/collections/fustolok oldalra és persze teli kosárral távoztam. Mindig így járok, annyi szép és érdekes termék van az oldalon, hogy folyton elcsábulok valami előre nem tervezettre is… Most is így történt, először megvettem a szokásos füstölőimet, a tibeti nárdusolaj füstölőt, ami az idegi- és gondolati egyensúlyt támogatja, valamint a tibeti borostyán gyanta füstölőt, ami a negatív energiákkal szemben védelmez, majd a barátnőmnek vettem egy kisméretű bézs színű gyógyító Buddha szobrot, erősítendő a nyugalmat és a zavaró érzelmek legyőzését. Vettem neki továbbá egy hímzett ajtófüggönyt a 8 tibeti szerencse szimbólummal, hangulatos térelválasztónak, mert többször panaszolta, hogy kis lakásukban milyen nehéz az online tartott órák során megoldani, hogy a háttérben senki se gyalogoljon bele a képbe.

Aztán eszembe jutott, hogy egy barátomnak megígértem, hogy segítek berendezni az új kezelőhelyiségét, ő ugyanis rezgésterápiával foglalkozik. Szeretem a nepalitermekek.com hangtálait nézegetni, mert kézzel készített, gazdagon díszített egyedi darabok és a legtöbbről még egy kis videót is feltöltöttek, így a hangját is meg lehet hallgatni. Most egy a napfonat csakrára ható, belül lótusszal díszített hangtálra esett a választásom. Nagy bizalommal veszek az oldalon még ilyen speciálisabb terméket is, mert a tulajdonos nepáli útjai során maga válogatta ki szinte az összes terméket, egy részüket pedig egy magasrangú rinpoche is megáldotta. A termékleírásokból is a hozzáértés és a nepáli kultúrkör ismerete süt. Minden istenséget és szimbólumot egy külön kis magyarázat kísér a szövegekben, így az egzotikus termékek között sem vész el az érdeklődő. De választhatunk akár kevésbé speciális tárgyakat, például elefántszobrot is. Magamnak vettem még jógára két új pólót, egy Buddha szeme és egy Ganésa mintájút. Amellett, hogy keleties témájuk jól passzol a jóga órákhoz, viselni is nagyon kellemes őket, mert 100% pamutból készültek.

Amikor ráébredtem, hogy megint impulzus vásárló voltam és szebbnél szebb dolgokkal van tele a kosaram, gyorsan megvigasztaltam magam azzal, hogy így legalább a kiszállítás viszont ingyenes lesz.

Barátnőm pár nappal később boldogan csacsogva hívott fel, hogy nagyon bevált neki a füstölőzés, sokkal nyugodtabban alszik azóta és ez kihat az egész napjára. Bármit is hozzon majd a következő tanév, füstölőkkel és a Buddha szoborral felvértezve egy fokkal nyugodtabban vág bele.