Gondoltál már a rágókára fejlesztőjátékként?

Édesanya vagyok. Van egy 16 hónapos és egy 3,5 éves kisfiam. Számomra nagyon fontos, hogy kifejezetten a kognitív, motoros, kreatív vagy más képességeinek fejlesztésére irányuló játék kerüljön gyermekem kezébe. Ennek okán az elmúlt pár hónapomat azzal töltöttem, hogy megtaláljam gyermekem számára a legmegfelelőbb fejlesztőjátékokat. A két gyermekem születése között számtalan új fejlesztőjáték jelent meg, így úgy figyeltem a termékeket, mintha teljesen szűz lennék-e témában.

rágóka

A legjobb fejlesztőjáték nem lehet más, mint egy rágóka!

A rágóka olyan játékszer, amit általában csecsemők és kisgyermekek számára készítenek, a céllal, hogy segítsenek megkönnyíteni a fogzást és enyhítsék az esetleges ínyfájdalmat, viszketést.

Kisfiam születésekor felkészültem a fogzási időszakra, így olyan játékot kerestem gyermekem számára, mely nemcsak fejlesztőjáték, hanem egyben észrevétlenné teszi egy-egy fogacska előbújását.  A nagyobbik fiamnál borzalmas volt a fogzás, szerettem volna, hogyha ez most másképpen alakul. Ekkor találtam rá az Imagine baby weboldalra, mely olyan játékokat forgalmaz, amelyeket anyukák tapasztalatai alapján fejlesztettek ki. Az oldal legkeresettebb terméke a Rágómaki fantázianevet viseli. Tulajdonképpen a termék nem más, mint egy majom kinézetű rágóka, melyet már 3 hónapos kortól lehet használni, egészen 3 éves korig – vagy akár tovább is – a fogzás elősegítése céljából. Szerencsére a fogzás-könnyítésen kívül még másra is használható!

3in1: Rágómaki rágóka!

A rágómaki eredeti funkciója szerint egy fogzást elősegítő játék: A maki fején található puha dudorok rágás vagy dörzsölés hatására csökkentik az ínyfájdalmat, ezzel elősegítve a fájdalommentes fogzást. A maki karjainak köszönhetően a puklis fejet kifejezetten a duzzadt ínyhez lehet irányítani, így pillanatok alatt elmúlik a sajgó érzés a fájó ponton. Sőt a fej segítségével a fogzáskor használatos gélt és granulátumot gond nélkül eljuttathatjuk a feldagadt fogínyhez.

A rágókát emellett fejlesztőjáték funkciója miatt is érdemes megemlíteni. Ugyanis a játék ergonomikus kialakításának köszönhetően a csecsemők finommotorika képességeit is fejleszti. Elősegíti a kéz, a kéz ujjainak finom összerendezett mozgását, de a finommozgások közé tartozó szem, arc, száj, nyelv izmainak finom koordinált mozgására is hatással van. Mindemellett pedig segíti a gyermek mozgásfejlődését is. Hamarabb figyel fel egy kedvenc színes játékára, így ennek köszönhetően könnyebben tanul meg tárgyakért nyúlni, fordulni és akár kúszni-mászni is.

Szerintem talán az egyik legjobb funkciója, hogy a játékos használatával a későbbi fogkefe-használat gyors és egyszerű elsajátítására készíti fel a gyerkőcöt.

A rágókánál a méret a lényeg!

A rágóka megfelelő alakja és mérete is elégethetetlen, ahhoz, hogy mi anyukák nyugodtan merjük a tárgyat gyermekünk kezébe adni. A Rágómaki kialakításánál arra figyeltek, hogy a száj hátsó részén található, fájdalmas pontokat is elérje, de az esetleges lenyelés ellen is védettséget biztosítson. A Rágómakit éppen ezért úgy tervezték, hogy könnyű legyen akár egy, akár két kézzel megfogni. A rugalmasságának köszönhetően a nehezebben elérhető helyekre is biztonságosan befér, így a fogzás kellemetlenségeit minden ponton enyhíteni tudja.

A döntés: melyik az a bizonyos rágóka, ami a gyermekemnek megfelelő?

Az említett információk alapján biztos voltam abban, hogy fogok rendelni kisfiamnak egy Rágómakit. Már csak azt kellett kigondolnom, hogy melyik makit választom? Milyen színű legyen? Milyen legyen a formája? Egyáltalán kifejezetten majmosat szeretnék? Melyik a legjobb a fiam számára? Cikáztak a fejemben a kérdések, melyekre mindenképpen választ kellett kapnom a döntés előtt.

Az Imagine baby oldalon a Rágómaki rágókat többféle állat formájában meg lehet rendelni. Létezik a eredeti majmoson kívül elefántos, rókás, cápás és még vagy nyolc féle kisállatos változata. Mindegyik figura hasonlít az eredeti állatokhoz. Továbbá minden figurának a fejének a hátoldalán megtalálhatóak a már említett dudorok, mellyel a kisbaba az ínyét tudja masszírozni.

A Rágózoo családba tartozó különböző állatkás rágókák az előállatra jellemző színjegyeket tükrözik vissza: Így például a Rágókoma vörösesbarna, a Rágoszlán sárga színben pompázik. A rágóka klasszikus változata a Rágómaki a kék, a piros, a zöld, a sárga és a rózsaszín színek árnyalataiban rendelhetőek. Szerintem ez azért nagyon jó, mert a színpalettán fellelhetőek a klasszikus fiú és lány színek is, de megtalálhatóak unisex színválasztékok is. Így, ha a baba neme még rejtély, már akkor is meg lehet ajándékozni a születendő gyermeket egy szuper fejlesztőjátékkal.

Ezen információk alapján biztos voltam abban, hogy egy általános majmosat fogok rendelni gyermekemnek. Azonban, hogy melyik maki lesz a végső választás azt még nem tudtam eldönteni. A majmos változaton belül három féle termék egyikére eshet a választásom.

Létezik úgynevezett Táncoló Rágómaki, ami egy egyedi táncmozdulattal lett megformázva. A majom kialakítása során a kezek pontozott kiemelkedéseket, míg a farka csíkos redőket kapott az elő- és a hátoldalára is. Továbbá a fej hátulján a már említett dudorok szintén megmaradtak. Ezek a különböző textúrák hozzájárulnak az íny megnyugtatásához.

A hagyományos makin belül megkülönbözetettjük a farok nélküli és a farokkal rendelkező makit. A két változat között ezen kívül semmilyen megjelenési különbség nem fedezhető fel.

Egy kék Rágómaki rágókát rendeltem!

Megszületett a döntésem. A baba fogzás könnyítése és a motoros képességek fejlesztése érdekében, egy élénk kék színű egyszerű Rágómakit rendeltem kisfiamnak. A rendelési folyamat roppant egyszerű volt. A kosárba tettem a kiválasztott termékeket. – Be kell valljam a makin kívül még rendeltem mást is az én kis csodámnak – Kitöltöttem a szállítási és számlázási adatokat, majd pedig simán online kifizettem a termékeim árat. Mivel a kosaram teljes végösszege elérte az ingyenes házhozszállítást ezért még a futárért sem kellett külön fizetnem. GLS futár pár napon alatt meg is hozta a rágókat és az egyéb makiságokat.

Frappáns tárolós rágóka!

A Rágmaki csomagolása számomra tökéletes. A rágókát egy műanyag hengerbe csomagolva kaptam meg. A tetején és az alján egy kis levehető kupak volt, mely között átlátszó műanyag mögül nézett rám kisfiam új majmocskája. A doboz színárnyalatai megegyezett a maki színével. Továbbá a csomagoláson elhelyezésre került egy vékony gumi fül, mellyel ha már közlekedik a gyerkőc akár cipelni is tudja magával a saját játékát. Itthon a nagyobb fiam kezdte el a gumifülön keresztül cipelni. Olyan boldog volt, nagyon lekötötte a doboz. Míg a kicsi rágta, addig a nagy cipelte az üres dobozt.

Mindenesetre a majom tartó dobozát hasznosnak találtam, ami gyermekjáték csomagolás tekintetében számomra példaérték. A doboz több funkciót is betölthet: Egyrészt praktikus, ha utazás van, hiszen van mibe elcsomagolni a Rágómakit. Másrészt az üres doboz játék lehet a nagyobb gyerkőc számára. Harmadrészt pedig a doboz is készségfejlesztő játék, hiszen a már ülni tudó és tárgyakat pakoló gyerkőc, könnyen meg tudja tanulni a játék dobozba be és ki pakolását. Később pedig a dobozra a tető rátevését.

A higiénia fontos a rágókánál!

Már a rendeléskor a döntés mellett volt, hogy a rágóka, olyan anyagból készült, amelyen a mikróbák és a baktériumok nehezen tapadnak meg, és nagyon nehezen tudnak rajta elszaporodni. Emellett mivel BPA mentes, szilikon anyagokból készült roppant egyszerűen lehet tisztán tartani. A mosogatógépbe betéve, de akár a kézi mosogatás során elmosva is tökéletesen tiszta lesz a játék. Sőt a fertőtlenítéshez sterilizáló készüléket is lehet használni.

Kedves Anyukák!

Úgy gondolom, hogy ami az Imagine baby oldalon keresztül elolvasható a Rágómakiról az teljes mértékben megfelel a valóságos tapasztalatnak. Próbáltam nektek összefoglalni a különleges terméket, azonban ezt mindenkinek saját kézből kell tapasztalnia!

Ha már várjátok, vagy már megvan a családotok csodabogyója, mindenképpen szerezzétek be az Imagine baby oldaláról a Rágómaki egyik változatát. A baba fogzási időszak a maki segítségével leányálom lesz. És ne feledjétek, ha nyugodt az anyuka, nyugodt lesz a babóca is.