Nem csak a belső a fontos, a külsővel is foglalkozni kell

Nagyon jó ötletnek tartom a fejlesztő játékokat, mert a segítségükkel a gyerekek játszva tanulhatnak és nem valami értelmetlen erőszakos játékkal játszanak, hanem a korukbeli gyerekekkel és megismerkednek a szabályokkal. A kisfiamnak és kislányomnak is ilyen játékokat veszek inkább, a játékboltban már ismernek és mindig szólnak, ha valamilyen új játék érkezett. Az iskolára való érettség hamarabb elérhető, ha valaki időt és pénzt szán a gyermeke fejlesztésére, de könnyebb lesz az ovit is elkezdeni az ilyen gyerkőcöknek és később, az életben is jobban megállják majd a helyüket, mint azok, akik csak lustán bámulták a tévét éveken keresztül.

Univerzális ápolás a kakaóvaj erejével

A belső fejlesztés mellett szerintem a külsőre és a megjelenésre is nagy hangsúlyt kell fektetni, hiszen az első benyomás nagyon fontos egy találkozás alkalmával. Ezt nem győzöm hangsúlyozni, de a többi anyuka mindig megbotránkozik rajta, hogy hogyan mondhatok ilyet, egy kisgyereknek nem kell mindig szépnek és ápoltnak lennie. Pedig, ha foglalkozunk a testünkkel, sokkal jobban fogjuk érezni magunkat a bőrünkben. Az egyik csodaszer, amit nagyon szeretek használni, akár leégtek a gyerekek a strandon, vagy ha csak kiszáradt a bőrük, az a kakaóvaj. Nem kakaóvajas testápolót szoktam venni, hanem tiszta, nem illatosított kakaóvajat, amit akár a konyhában is lehet hasznosítani, de a szépségápolásban is nagyon sokat segít.

Nem csak külsőleg, de belsőleg is lehet alkalmazni a kakaóvajat

A konyhában házi csokit lehet készíteni a kakaóvajból, vagy belekeverni a csokiöntetbe, nagyon finom és krémes állaga lesz tőle. Mivel minőségi kakaóbabból nyerik, a kakaóvaj is jó minőségű, tartósítószer mentes, nem illatosított és vitaminokban gazdag. Ha valaki a bőrére használja, akkor ne lepődjön meg, ha a bőre elkezd kisimulni, megtelni élettel és hidratáltan ragyogni, mert ezeken mind segít egy kakaóvajas arckrém vagy arcmaszk. Hasonlóan a bőrön való alkalmazáshoz, hajra is lehet tenni a kakaóvajat, tápláló hajpakolás formájában; az eredmény már akár egy használat után is észrevehető lesz, mert a hajszálak kisimulnak, a seprűs végeket is elsimítja a kakaóvaj és ragyogást kölcsönöz a hajnak. Az egészséges bőr és haj pedig az alapja a jó megjelenésnek, ezért nem szabad elhanyagolni őket.

Na de hogyan jutunk hozzá a kakaóvajhoz?

Ha valaki kakaóvajat szeretne venni, egyszerűen tud rendelni az interneten, 100 grammos kis csomagokban, például innen is: humanityaruhaz.hu/termek/kakaovaj_100_nem_dezodoralt_100_gramm. Mivel tartósítószer, színezék és adalékanyag mentes a kakaóvaj, egyaránt felhasználható étkezéshez és szépségápoláshoz is. Azt is megértem, ha valakinek nincsen türelme vagy tehetsége otthon kikevergetni a különböző krémeket és testápolókat, vagy a házi csokival szórakozni, de egyszer érdemes kipróbálni. A bolti ár töredékéből elő lehet állítani nagy mennyiségben testápolót, testvajat és ajakbalzsamot, amik ugyan olyan jól fognak működni, mint a bolti társaik.