Ma megint okosabb lettem, megtudtam, melyik a jó autóápoló

Világ életemben olyan ember voltam, aki csak lelocsolta vízzel az autóját, átmentem rajta egy kis autó samponnal és egy szivaccsal, majd hagytam megszáradni és ebből állt az autóápolás. Pedig egy jó autóápoló sokat tud tenni az autónk szépségének megőrzéséért.

A helyes autóápolást sosem késő elkezdeni. Vannak oylan szerek, amiket ha használni kezdünk, akkor ugyan vissza már nem fordíthatjuk az esetleges roncsolódásokat, de megakadályozhatjuk az autónk állapotának romlását.

Például abszolút nem hatékony, ha csak vízzel dörzsöljük a szennyeződéseket a szélvédőről, ugyanúgy meg tudjuk karcolni, mint a szemüvegünket. Persze strapabíróbb, mint egy szemüveg lencse, de ugyanúgy meg lehet sérteni.

Az olajwebshop.hu oldalon láttam, hogy mennyi különböző autóápoló létezik, amiket lehet, hogy tanácsos lenne mindig használni, legalább havi egy mosásnál. A szélvédő mosóval is itt ismerkedtem meg, eszembe sem jutott volna, hogy külön tisztítót vegyek a szélvédőmnek. Aztán rá kellett jönnöm, hogy úgy, ahogyan otthon sem azzal a szerrel pucolok ablakot, amivel a padlót sikáltam, az autó tisztításánál is figyelembe kell vennem, hogy melyik felületet mivel kezelem.

Rengeteg autóápoló kapható az olajwebshop.hu-n, szerintem minden felületre lehet itt megfelelő autóápoló szert venni. Vannak külön ápoló szerek a külső és beltéri felületekre, felnikre, abroncsokra, szövetekre, króm és üveg felületekre is.

Jó sok időmbe telt, mire megnéztem a rengeteg terméket, amit itt kínálnak, de végül sikeresen átrágtam magam rajtuk és sikerült kiválasztanom azokat a szereket, amik a leghasznosabbnak tűntek.

Ezeket a kosaramba is tettem., Majdnem mindegyik akciós volt. Ilyenkor persze nem csak elhiszem, hogy akciós, hanem tényleg utána szoktam nézni annak is, hogy máshol mennyibe kerül, hogy tényleg a legjobb döntést hozzam.

Sok kicsi sokra megy, így örülök annak a pár száz forintnak is, amit sikerült megspórolnom ezeken a tisztítószereken.

Sokan az autómosókra esküdnek, de ha jobban utána számolunk, akkor beláthatjuk, hogy még így is, hogy viszonylag sokat költöttem autóápoló szerekre, sokkal olcsóbban megúszom az egy éves autómosást, mintha elviném az autómat a mosóba.

A mosókban sokszor nagy sor van, nekem pedig nem éri meg, hogy sokat álljak ott, hiszen otthon sokkal gyorsabban le tudom mosni az autómat és most már minden profi eszközöm meg is van hozzá az olajwebshopnak köszönhetően.