Felnőttként is lehet az oviban tanulni: nekem a napelemekről sikerült

Tavaly tavasszal egy délután engem kért meg a nővérem, hogy menjek el az oviba a gyerekükért. Egy nagyon vagány óvodába jár a kisfiúk, és látványosan sokat is fejlődött, mióta ott van, állítólag nagyon jó módszerekkel dolgoznak az ott dolgozó pedagógusok.

Néhány szót váltottam is az egyik óvónénivel, a nővérem szólt előre, hogy én fogok a gyerekért menni, nehogy valami fennakadás legyen emiatt. Természetesen nem is akadékoskodtak, egyszerűen csak nagyon kedves, közlékeny volt a hölgy, beszélgettünk pár percet, míg felöltöztettük Marcit.

Többek között témába került a napelemes rendszer, amit az ovi tetőszerkezetén láttam. Mondtam is az óvónéninek, nem is láttam még sulit, ahol ennyire innovatívak lettek volna, és lett volna napelemes rendszer telepítve az épületre. A hölgy mesélte, hogy nem olyan rég van, de nagyon meg vannak elégedve vele, ő amúgy is lelkes környezetvédő, kifejezetten örül, hogy a munkahelye is ennyire zöld. Mondtam, hogy én is gondolkodom rajta, főleg, hogy nem is olyan rég költöztünk kertes házba a párommal, és mi is szintén a szívünkön viseljük a természet sorsát, a szemetet is sokáig csak szelektíven gyűjtöttük, most már azonban egyáltalán, csak komposzt van, mert műanyagmentesen vásárolunk.

A hölgy nagyon segítőkész volt, elkérte az elérhetőségem, és még aznap linkelt nekem egy szuper kis weboldalt, ahol napelem rendszerek árak témakörben is tudtam olvasgatni. Ennek kifejezetten örültem, mert ugye csak pár percet volt lehetőségünk beszélgetni, és így minden felmerülő kérdésemre nem sikerült választ kapnom.

A sporoljnapelemmel.hu weboldal azonban megválaszolta nekem ezeket a kérdéseket.

Én igazából úgy vagyok vele, hogy ha már az ember tényleg bele tud vagy akar fogni ebbe a projektbe, akkor annyira nem fogja érdekelni a napelem rendszerek ára, hiszen, ha már magadtól ki tudnál fizetni több millió forintot akár, akkor szinte tök mindegy, hogy kettővel több vagy kevesebb. Velünk azonban nem pontosan ez a helyzet, mi nem vagyunk milliomosok, szóval engem igenis érdekelt a napelem rendszerek ára.

A weboldalon, ahol nézelődtem, nagyjából azt a választ kaptam, amire igazából számítottam is: nem nagyon lehet előre megmondani, hogy mennyibe fog kerülni a napelemes rendszer, mert nagyon sok tényező befolyásolhatja, többek között leginkább az, hogy milyen teljesítményű rendszerre van szükség.

Na mindegy, megbeszéltük a párommal, hogy azért mindenképp adunk ennek a dolognak egy esélyt, főleg, hogy lehet ilyen 0%-os hitel igényelni, ami azt jelenti, hogy kamatmentesen lehet törleszteni a napelemes rendszer árát. Szóval felvettük a kapcsolatot a vállalkozással, akihez tartozott a weboldal.

Mint ahogy azt az oldalukon is tisztán kijelentették, ők nem adnak addig végleges árajánlatot, míg személyes helyszíni felmérést nem végeztek. Meg is beszéltünk erre egy időpontot, jött is időben a kollégájuk, felmérte a tetőszerkezet állapotát, meg amit még kellett, majd elbúcsúztunk, és vártuk az ajánlatot. Tulajdonképpen nem érkezett olyan vészes összes, viszont sajnos már megszüntek 2019-re akkor Pest megyében a pályázható 0%-os hitelek, ezért egyelőre nem tudtuk elfogadni a Pentele Solar ajánlatát. De idén újra fogjuk próbálni!