Hogyan fejlesszük gyermekünket?

A gyerekek fejlesztése minden életkorban nagyon fontos. Megszületésük után az újszülöttek nagyon sokat fejlődnek a környezetüktől kapott ingerek által. Már ebben az időszakban is fontos, hogy miként reagálunk a gyermekünk igényeire, jelzéseire és hogyan beszélünk hozzá. Ha mindig ott vagyunk neki, amikor szüksége van ránk, akkor megtanulja, hogy számíthat ránk és ki tudjuk elégíteni a szükségleteit.

Idővel, amikor már megtanul beszélni, rajzolni és járni, akkor a fejlesztőjátékok is egyre fontosabbak lesznek. Több webshopban is vásárolhatók ilyen játékok, viszont mindig meg kell vizsgálni azt is, hogy gyermekünknek épp mire van szüksége. Hiszen vannak olyan fejlesztőjátékok, amik a beszéd indításban segítenek, vannak olyanok, amik a kézügyességet fejlesztik stb. Ha nem vagyunk biztosak abban, hogy gyermekünknek mire van szüksége, akkor egy fejlesztőpedagógussal is konzultálhatunk erről.

Amikor a kisfiamat vártam, akkor a várandósság időszakát kiszerettem volna kihasználni arra, hogy minden olyan tudást magamba szívjak, ami a jó gyerekneveléshez elengedhetetlen. Hiszen szülőként nem azt kell szem előtt tartanunk, hogy a gyerek ma hogyan viselkedik, hanem hogy milyen felnőtt fog válni belőle. Mert a gyereknevelésnek ez a lényege és a feladata. Hogy ebből a kisemberből, akit világra hoztunk, egy egészséges önbizalommal, önbecsüléssel, önértékeléssel és értékrenddel rendelkező felnőtt váljon.

A várandósság időszakát meg szerettem volna örökíteni, hiszen ez az időszak a nehézségei mellett csodálatos is. Ehhez kerestem egy olyan fotóst, akit meg tudok bízni a kismamafotózás elkészítésével.

kismamafotózás

Végül az interneten találtam rá Szoboszlai Kriszti fotósra, aki kismamafotózást is vállal. A honlapján nagyon sok referencia kép megtalálható, ezért miután megnéztem a képeket már nem is volt kérdés számomra, hogy őt fogom megbízni ezzel a feladattal. A képei nagyon egyediek, szép színeket használ, és minden fotózásnál sikerül az előnyös és valóban szép pillanatokat megörökítenie.

Ha Te is fotós után keresgélsz, de még nem sikerült megtalálnod azt a lelkiismeretes, nagy tapasztalattal rendelkező, a tömegből kitűnő szakembert, aki meg tudja valósítani az elképzeléseidet, akkor Szoboszlai Krisztit ajánlom a figyelmedbe. Mindig szem előtt tartja a vendégei kéréseit, átgondolja hogyan tudná azokat megvalósítani és hogyan tudnátok adott esetben kompromisszumot kötni.

A fotózás előtt mindig van egy közös megbeszélés, ahol a koncepciót és a részleteket is át tudjátok beszélni. Ilyen részlet például az, hogy a természetben vagy stúdióban legyen a fotózás, milyen ruhákat hozz magaddal, magadnak intézed a fodrászt és sminkest vagy szükséged van profi szakemberre, milyen kiegészítőket érdemes használni a fotózáson. Ha ezeket mind egyeztettétek, akkor már csak el kell készülni a fotózás napjára.

Amennyiben az őszi vagy téli szezonban szeretnél fotózást, akkor mindenképp érdemes lehet minél hamarabb felkeresni Krisztit, mert ilyenkor nagyon sokan szeretnének hozzá időpontot foglalni.

A fotózás után ki tudod választani azokat a képeket, amik tetszenek neked. Ez után Szoboszlai Kriszti már csak az általad kiválasztott képeken végzi el az utómunkát. Ez általában 3-4 hetet szokott igénybe venni és a kész képeket digitális formában kapod meg.

Mennyibe kerül a fotózás?

Különféle fotózási csomagok közül tudsz választani. A honlapon mindegyikről találsz részletes leírást. Ezekből megtudhatod, hogy hány darab retusált és fekete-fehér képet tartalmaz a csomag, a plusz fotóknak mennyi az ára, és azt is, hogy a stúdió bérlés ára téged terhel-e. Választhatsz Alap, Exkluzív, VIP és MIX csomag közül. Az árak pontosan fel vannak tüntetve a weboldalon. Ha kíváncsi vagy rá, akkor nézz szét a honlapon.

A weboldalon ezek mellett azt is megtudhatod, hogy milyen véleménnyel vannak a vendégei Szoboszlai Krisztiről. Több visszajelzést is olvashatsz róla és a munkájáról is. Ezeket elolvasva azt mondhatjuk, hogy Krisztivel a fotózás hangulata mindig nagyszerű, szívvel és lélekkel készíti a képeket, illetve a gyerekekkel is könnyen szót ért. Ezek szerintem olyan fontos dolgok, amik valóban profi fotóssá tudják őt tenni.

Ami még szintén emeli az ő érdemeit és profizmusát az a Portrait Master Award díj. Ennek köszönhetően már azt is tudjuk, hogy szakmai szemmel is kiemelkedők a fotói.

Ha érdekel a fotózás és szívesen olvasol ebben a témában, akkor Szoboszlai Kriszti blog bejegyzéseit is elolvashatod. Nagyon jó témákkal foglalkozik és mindegyik cikkből meg lehet tudni valami újat és hasznosat. Ha szeretnél egy kis betekintést nyerni a fotózás világába, akkor érdemes lehet megnézni ezeket a cikkeket.

Amennyiben kismamafotózás, művészi, glamour, családi, esküvői, gyermek, portré, fine art vagy jegyes fotózásra lenne szükséged, akkor ne felejtsd el megnézni Szoboszlai Kriszti munkáit. Szerintem ő az egyik legjobb választás lehet ezekben a fotózási fajtákban.

Nézd meg a referencia képeit vagy az Instagram oldalát és döntsd el, szeretnél-e magadról vagy a családodról ilyen képeket.