Fejlesztő játékok boltjában kaptam jó tippet

Van egy néhány hónapos kisbabám, és nagyon szeretek olyan játékokat venni neki, ami a készségeit is fejleszti, nem csak egy könnyen törhető műanyag kacat. Ezek általában masszív dolgok, amiknek az élettartama nagy valószínűséggel örök élet meg egy nap. Eddig csak jó tapasztalataim voltak ezzel az elvvel, mert a szakértők szerint a korához képest értelmileg előrehaladottabb a kisbabám, mint a többi vele egyidős gyerek. Ezt betudom többek között a készségfejlesztő játékoknak is. Ráadásul nem csak ez az előnye van, sok jó emberrel ismerkedtem meg a játékok által. Rengeteg szülő vallja azokat az elveket, mint én. A készségfejlesztő játékboltokban rendszeresen találkozok szülőtársakkal, akikkel mindig nagyon jókat beszélgetek. Az egyik ilyen alkalommal ráadásul még jó tippet is kaptam azzal kapcsolatban, amit éppen kerestem!

Éppen nagy hőszivattyú keresésben voltunk a férjemmel, de ahol eddig keresgéltünk, nem volt éppen kielégítő számunkra a választék. Telefonon beszélgettem a férjemmel, így nagy valószínűséggel hallhatta a mellettem álló úriember a diskurzusunkat. Miután letettük, megszólalt a férfi, hogy ne haragudjak meg, de akaratlanul is meghallotta a beszélgetést, amit az imént folytattam le. Mondtam neki, hogy semmi gond, nem tehet róla. Erre folytatta, hogy ő pont nemrég vásárolt egy hőszivattyút a shop.klimaglobal.hu oldaláról, és csak jó tapasztalatai voltak a weboldallal kapcsolatban, ráadásul a hőszivattyú ára is igen kedvező volt. Töredelmesen bevallottam a férfinak, hogy nem igazán tudok sok mindent a hőszivattyúkról, így nekem aztán akármilyen hamis oldalt is “el tudna adni”. Kérdezte, hogy miért nem kezdtem ezzel rögtön? Mint kiderült nagy műszaki cikk fan, így a legjobb embertől tudtam tájékozódni.

A hőszivattyú egy megújuló energiaforrásból táplálkozó eszköz, ugyanis a talaj, illetve a levegő hőenergiáját használja fel a működése során. Ezzel pedig nem terheli a környezetet sem ellentétben más, nem megújuló energiaforrást használó eszközökkel. Ezek a hőszivattyúk alkalmasak arra, hogy hűtsenek, valamint fűtsenek, de arra is, hogy meleg vizet állítsanak elő. Ha sikerül jól kiválasztanunk egy ilyen eszközt, akkor az minden évszakban jó megoldást jelenthet a számunkra.

Kérdezett néhány dolgot a férfi, ami főleg az otthon viszonyainkkal kapcsolatos. Mint kiderült, rögtön célirányosan akart engem irányítani egy adott hőszivattyú típus irányába, hogy ne is kelljen sokat gondolkoznunk rajta. Amikor megemlítettem, hogy van az udvarunkban egy régi fúrt kút, amit a mai napig használunk, akkor felcsillant a szeme. Elmondta, hogy ez esetben a nekünk való megoldás a víz – víz hőszivattyú kútvizes forrással. Mondjuk valóban kézenfekvő is, ha már rendelkezünk ilyennel. Ennek a típusnak az a sajátossága, hogy kis felületű, vízszintes hőgyűjtő felületet igényel, illetve kell neki egy viszonylagos állandó hőmérséklet télen és nyáron is, ami nagyjából 10 – 15 fok. Kell egy elnyelő kút is, ahol nagyon kell figyelni a vízhozam mértékére is. Rendszeresen kell ellenőrizni, mert a nyerő kút akár ki is száradhat.

Nagyon megköszöntem a férfinak a sok hasznos tanácsot, amivel ellátott csak úgy, szívességből. Alig vártam, hogy hazaérjek, és mindent elújságoljak a férjemnek, amit csak hallottam. Ez az eset újabb ékes példa volt arra, hogy mennyi haszonnal járhat, ha a gyereknek fejlesztő játékokat vesz az ember. Sikerült az ajánlott oldalról kiválasztanunk a megfelelő hőszivattyút, és a férjem is teljesen elégedett volt vele, ami igen nagy szó.