Egyedi póló nyomás – kisokos

A pedagógus barátnőm megint újabb kihívás elé nézett. Milyen ajándék az, aminek a mai gyerekek örülnek, nem kerül csilliárdokba és mégis kedves emlék marad mindenki számára?! Imádom, mikor bevon ezekbe az ötletelésekbe engem is, mert olyan dolgokat tudunk kihozni egymásból, ami külön-külön talán sosem jönne össze. Először eszünkbe jutott fotó, de ennek a tárgyi értéke és jelentősége talán eltörpült, mióta mindenki a digitális világban éli a mindennapjait. Aztán gondoltunk egyedileg gravíroztatott tárgyakra, eszközökre, de ennek már csak az anyagköltségét sem tudná összedobni az osztály, nem hogy a megmunkálás összegét. Ekkor volt egy hatalmas heurékánk, amikor mindkettőnknek bevillant a tökéletes ötlet: a póló nyomás! Hiszen igazán akkor fog örülni egy gyerek az ajándéknak, ha személyesen is kötődik hozzá valamiért, de mindemellett kezdeni is tud vele valamit, például felvenni és hordani.

Így hát szépen elkezdtük keresgélni, hogy hol, hogyan és mennyiért lehetne egyedi osztálypólót nyomatni. Nem is kellett sokáig kutakodni, hiszen rengeteg lehetőség van erre a neten, a kihívást inkább az jelentette, hogy ebből a rengetegből megtaláljuk a legkedvezőbb ajánlatot, hiszen kevéske osztálypénz révén meglehetősen szűk büdzséből kellett gazdálkodni. Rövidesen ráakadtunk a Lolmarkt weboldalára, ahol a már kész pólók és egyéb termékek mellett egyedi ruházat készítésére is van lehetőség.

Az egyedi pólórendelés menete igen egyszerű. Amennyiben kis mennyiségben rendelünk ugyanabból a mintából, tehát 20 darab alatt, akkor akár besétálhatunk bármelyik üzletükbe és ott rögtön rányomják nekünk a kért mintát a pólóra vagy pulcsira. Ha viszont nagyobb darabszámban gondolkodunk, mint ahogyan mi is, hiszen 24 fős az osztály. Ebben az esetben előre le tudjuk adni a rendelést a webes felületen keresztül, ahol kapásból jó, hogy nem tudunk bizonyos minőségnél rosszabb képet feltölteni, mert így biztosan jó lesz a végeredmény. Szerencsére van egy nagyon jó grafikus ismerősünk, aki ezekben a kérdésekben bármikor szívesen segít. Ezeket a nagyobb mennyiségű megrendeléseket általában szita- vagy transzfernyomással készítik. Minél többet rendelünk belőle, annál olcsóbb lesz a végleges darabár. A kezdő érték valahol 4000-5000 forint körül mozog, de nyilván a mi mennyiségünkben ez már jóval kedvezőbb. A megrendelést követően 1-2 napon belül ki is szállítják a pólókat a kért címre, vagy akár személyesen be lehet menni értük egy üzletükbe. Az üzleteik egyébként is megérnek egy misét, mert nem csak egyedi nyomással foglalkoznak, hanem az általuk készített nyomatok forgalmazásával is, és már a neten is nagyon jópofa pólókat láttam, szóval érdemes lehet körülnézni egy boltjukban is. Pláne sőt, hogy nem csak pólókat, de bögréket és vászontáskákat is árulnak.

Miután az ötletelés és kivitelezés ezen részén túllendültünk azt hittük, már mindjárt készen vagyunk. Ekkor jött csak az igazán nagy falat: melyik gyereknek mekkora méretet kell rendelni? Szerencsére a honlapon erre is találtunk egy részletes, fényképes segédletet, amiben egyrészt leírják, hogy a férfi pólók általában nagyobbak, a női szabás pedig kisebb, mint a boltban megszokott méretek. Azonban ami ennél is fontosabb, konkrétan lefotózva magyarázzák végig, hogy milyen méretei vannak a pólóknak és ezt hogyan tudjuk otthon reprodukálni és lemérni. Tehát, ha valakinek igazán fontos, hogy a megfelelő méretet kapja meg, annak minden lehetősége megvan rá, hogy ennek utánajárjon. Mi végignéztük a barátnőmre vonatkozólag és neki a megszokott S-hez képest M-est kellett rendelni, tehát tényleg érdemes volt rászánni azt a 2 percet. De ha mégse sikerülne a helyes méretet rendelni, akkor sem történik semmi, mert 2 hétig kicserélik a rossz méretű pólókat.

Végül megrendeltük a gyerekeknek a pólókat és az osztálykiránduláson már mindenki az egyenruhájában feszített. Ők is nagyon boldogok voltak, a szülőknek is nagyon tetszett a dolog, a barátnőm is örült, hogy távolról kiszúrta ha valaki elkódorgott a társaságból, na meg senkinek se ment rá a gatyája. Biztos vagyok benne, hogyha ebben a szülők is támogatják őket, akkor ez örökre emlék maradhat a gyerekeknek. Ráadásként mindenki aláírta a másikét. Ki tudja, egyszer még lehet, hogy sokat fog érni egy-egy példány…