A csapatfejlesztés egyik legjobb formája

Bármilyen csapatba kerül az ember, ahhoz, hogy az az egység jól működjön komoly lépéseket kell tenni. Lehet szó egy gyerektársaságról és ugyanúgy lehet szó egy azonos munkahelyi területen dolgozó emberek összességéről. A lényeg és a cél mindig egy: csapatot kovácsolni. Ezért pedig bizony tenni kell, nem is keveset. Természetesen különböző korosztályokat és egymáshoz más alá-fölérendeltségi viszonyban lévő kollégákat más-más módon lehet megfogni, de ami a kulcs minden esetben a minőségi együtt töltött idő. Ez persze lehet egy családi nap, vagy egy péntek esti közös sörözés is, de a leghatékonyabb talán az, ha az egész társaság benevez együtt egy csapatépítő tréningre.

Egy gyors keresését követően csapatépítő ötletek tömkelegét találja az ember az interneten. Számtalan klasszikus, hotel konferencia termében lerendezhető ajánlat van és mellette persze ott vannak a kicsit talán izgalmasabb, már-már extrémebb lehetőségek is, mint például a quad, vagy a trambulin park, vagy a különböző vizes programokat magában foglaló opciók.

Találtam például egy balatoni lehetőséget, ahol többféle vizes móka közül lehet választani. Elsődleges profiljuk a vitorlázás és maguk a vitorlás csapatépítők. Siófoki kiindulással egész nagy köröket van lehetőség tenni, még akár a túlpartra is át lehet hajózni egy kellemes ebédre / vacsorára, mindezt 8-10 fős hajókon, profi személyzettel. A programok mindig egy vitorlás alapoktatással kezdődnek, hogy természetesen az is szerves részét képezze a kalandnak, hogy a kollégák hogyan vezetik együtt a hajót. Ha pedig nagyobb társaságról van szó, naná hogy szóba jöhet a hajók közötti verseny is. Lehetőség van továbbá stand up paddle-ket (SUP) is magunkkal vinni, hogy aztán azokkal is ügyességi és gyorsasági versenyeket játszunk, napozzunk vagy akár jógázzunk a Balaton kellős közepén. Nem hangzik rosszul a dolog… Ha pedig nem annyira rajong a társaság a vitorlázásért, netán valakit megrémít a hajó természetes dőlése, akkor sem kell csüggedni, számukra is van vizes program lehetőség. Például lehet sárkányhajós túrát szervezni, ahol ugye a dobod ütemére kell a kollégáknak egyszerre húzni az evezővel. Nagyon egyszerűnek tűnhet, de koncentrációt igényel a feladat. Ha vannak elegen 2-3 hajóhoz az a legjobb, hiszen lehet versenyezni, elvégre ez a szellem mindannyiunkban bennünk van. Ha pedig kisebb társaságról van szó akkor sincs gond, mert kisebb evezősök bérlésére és használatára is van lehetőség.

csapatépítő ötletek

Persze, ha valakinek végképp nem fekszenek a vizes programok, akkor sincsen gond, mert a Balaton partján számos más izgalmas lehetőség van. Lehet például quadozni, túrázni, biciklizni, kalandparkba menni, tankot vezetni és a végtelenségig sorolhatnám. Csak le kell ülni szépen, végigböngészni a lehetőségeket, kiválasztani a legjobbat a csapatépítő ötletek közül és aztán élvezni egy ilyen laza hétvégét a munkatársainkkal.